top of page

Vietnam Gastronomy (12D/11N)

Reis til vietnam og bli kjent med vietnamesisk kjøkken

 

 

Dag 1: Ankomst Ho Chi Minh City


Ankom Ho Chi Miny City. Transport til hotellet før vi tar en sightseeing tur til byens sentrum. Middag på Indochine Restaurant eller på en annen ordinær vietnamesisk restaurant for å smake på de smakfulle lokale spesialiteter. Det sørvietnamesiske kjøkkenet er sterk preget av det kamboiske, thailandske og indiske kjøkken, derfor benytter vi også mye urter og krydder. Dessutten har sør Vietnam et utbredt utvalg av tropiske frukter og grønnsaker som er ikke tilgjengelig i den nordlige del av landet. 
 

Dag 2: Ho Chi Minh City 

 

Etter frokosten kjører vi til Vietnam Matlaging Senter. Før matlagingskurset begynner skal vi følge kjøkkensjefen til sentral marked for å lære om de forskjellige urter og ingredienser som benyttes i det vietnamesiske kjøkkenet. Mattilberedelse av de typiske rettene vil bli demonstrert av senterets profesjonelt kjøkkensjef før hver enkelte kursdeltaker skal tilbrede sine egne. Lunsjen vil bestå av de rettene som kursdeltakerne har lagt. Hver enkel kursdeltaker vil motta en manual og en attest etter at kurset er fullført. Citytur på ettermiddagen. Middag ved Song Ngu restaurant, som er byens beste sjømatrestaurant. Overnatting i Ho Chi Minh City. 
 

Dag 3: Ho Chi Minh City-Mekong Delta-Ho Chi Minh City 


En dagstur langs Mekong Delta. Under lunsj skal vi observeres lokale kokekunsten. Returenes til Ho Chi Minh City for en fantastisk festmåltid ved Rex Garden restaurant. Overnatting i Ho Chi Minh City. 
 

Dag 4: Ho Chi Minh City-Danang-Hoi An


Vi flyr til Danang etter frokosten. Transport til Hoi An. Lunsj ved en av familiedrevet restauranter som serveres og demonstreres Hoi An spesialiteter som Cao Lau, Hoang Thanh og White Rose. Cao Lau er en deilig nudlerrett består av svinekjøtt og grønnsaker. Denne retten finnes kun i Hoi An, fordi den må bli tilbredt med vannet fra byens gammel brønn. Besøk byens gammel bydel etter lunsj. Overnatting i Hoi An. 
 

Dag 5: Hoi An 


Heldagskurs for å lære om Hoi Ans tradisjonelle matoppskrifter. Kurset starter med kjøp av ingredienser på Hoi An sentral marked før vi skal tilbake til skolen for å tilberede maten. De forskjellige rettene kan smakes på slutten av dagen. Kvelden er fri til egen disposisjon. Middag på White Lantern eller Song Hoai restaurant. Overnatting i Hoi An. 
 

Dag 6: Hoi An - Hue


Etter frokosten skal vi forlate Hoi An for å reise til Hue. På veien skal vi besøke Cham museum, Hai Van pass og fiskelandsby Lang Co. Lunsj på Thanh Tam restaurant i Lang Co. Man benytter mye sterke krydder som bl.a. chili når man lager mat i Hue. Middag ved Temple restaurant. Overnatting i Hue.
 

Dag 7: Hue


Båttur langs Perfymerfloden for å besøke Hues mest berømte religiøse sted, Thien Mu pagoda. Deretter tilbake til Huong Giang hotell for en kort økt, kun en rett skal tilberede. På ettermiddagen skal vi besøke keiserlige Citadell og mausoleum til keiser Tu Duc og Khai Dinh. Middag på Far East Restaurant. Overnatting i Hue.
 

Dag 8: Hue - Hanoi


Vi flyr tidlig om morgen til Hanoi. Maten i nord Vietnam er sterkt påvirket av det kinesiske kjøkkenet med mange frityrstekte retter og mindre bruk av krydder enn i sør Vietnam. Hanois spesialiteter er kjøttsuppe med nudler som heter Pho og marinerte fiskekaker som kaller Cha Ca. Lunsj på Cha Ca Hanoi restaurant. På ettermiddagen skal vi besøke Litteratur tempel og en kort bytur på cyclo til Restored Sword innsjø og Old Quarter. Middag på Au Lac House restaurant. Overnatting i Hanoi.
 

Dag 9: Hanoi


Dagen starter med et spesial matlagingskurs på Sofitel Metropole Hanoi hotell. Kurset starter med kjøp av ingredienser på lokal marked ved hjelp av hotell kjøkkensjef. Demonstrasjon av matlagingen vil bli gitt før enkelte deltaker kan tilberede de forskjellige rettene. Lunsj på Spices Garden restaurant som består av de rettene som har blitt tilbredt under kurset. Besøk Hoa Sua kokeskole på ettermiddagen. Middag på skolens restaurant. Nyter tradisjonell vanndukketeater på kvelden. Overnatting i Hanoi. 
 

Dag 10: Hanoi - Halong bukta


Etter frokosten kjører vi til Ha Long bukta og går om bord på enten Huong Hai eller Bai Tho. Vi seiler rundt bukta og besøker grottene rundt omkring med bla. Surprise Grotto. Middag og overnatting på cruisen.
 

Dag 11: Halong Bay - Hanoi


Frokost om bord før vi seiler rundt 3000 små øyner i Halong bukta som er kjent som en av UNESCO verdens arv. Nyter sjømat om bord før vi returnerer til Hanoi. Middag på en lokal restaurant. Overnatting i Hanoi. 
 

Dag 12: Avgang Hanoi


Hjemreisen fra Noi Bai flyplass.

Bemerkning: Sted for matlaging demonstrasjon samt tilberedelse er enten som beskrevet ovenfor eller på en annen plass med lignende standard. 


Prisen inkluderer:
* Hotell inkvartering som spesifisert på hotell listen med delt dobbelrom, tilsvarende hotell i tilfellet overbooking.
* Måltidene basert på vietnamesisk meny som anvist i programmet.
* Transport med god klima-anlegg bil og buss.
* Alle inngangsbilletter og båt utflukter.
* God erfaring engelsk talende guide.
* Kaldt mineral vann (1 flaske/person/dag) og kaldt håndkle i løpet av turen.
* En gave/person fra Vietnamtourism HCMC.

Prisen ekskluderer:
* International flybilletter og flyskatter
* Visum gebyr til Vietnam
* Personlig utgifter og drikker. 

Ring for pris

 

12
Dager
22 88 56 71
ELLER:

Send oss en forespørsel med informasjon om behov og reisedeltakere. Vi legger opp og tilpasser ditt behov. Du vil få svar så fort vi har lest forespørselen

  • Google+ Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
bottom of page